سطح حمایت
سطح حمایت به سطحی از قیمت اطلاق میشود که قیمت از خود برای پایینتر آمدن از آن سطح مقاومت نشان میدهد و تمایل بیشتری برای ریزش ندارد. به بیان دیگر قیمت با رسیدن به آن منطقه مورد حمایت بازار قرار میگیرد تا بیش تر از آن فرو نریزد. سطح حمایت یک سهم توسط ورود خریداران جدید به بازار ایجاد میشود. در تحلیل تکنیکال، سطح حمایت ساده را میتوان با ترسیم یک خط در امتداد کمترین نرخی که قیمت در گذشته ثبت کرده است به دست آورد. هر چقدر این خط نسبت به ریزش قیمت دفعات بیشتری واکنش نشان دهد به اعتبار آن میافزاید. خط حمایت می تواند صاف یا دارای شیب باشد.
سطح مقاومت
در مقابل سطح مقاومت به سطحی از قیمت اطلاق میشود که در آن محدوده بازار انتظار ندارد قیمت بیشتر رشد کند. به بیان دیگر بازار در مقابل رشد بیشتر از خود مقاومت نشان میدهد. سطح مقاومت ساده را میتوان با ترسیم یک خط در امتداد بیشترین نرخی که قیمت در گذشته ثبت کرده است به دست آورد. خط مقاومت میتواند صاف یا دارای شیب باشد.
از نظر مالی به طور کلی، سطح حمایت سطحی است که در آن خریداران تمایل به خرید دارند و بر فروشندگان غالب میشوند. از آن سو سطح مقاومت به سطحی اطلاق میشود که فروشندگان قدرت غالب بازار را در اختیار دارند. اینکه چرا بازار چنین سطوحی را میسازد از حوصلهی بحث خارج است اما به طور کلی به عواملی همچون عوامل بنیادی، اخبار سیاسی و اقتصادی و استراتژی بازیگران عمده ی سهم و عوامل تکنیکال اشاره کرد.
سطوح حمایت و مقاومت ابدی نیستند و بالاخره میشکنند. یکی از نکات مهمی که باید در مورد شکستن حمایتها و مقاومتها ذکر کرد قابلیت تبدیل پذیری آنها به یکدیگر است. به عنوان مثال زمانی که یک مقاومت شکسته میشود از این پس آن سطح به عنوان حمایت قیمتی عمل میکند.
سطح حمایت و مقاومت هستهی اصلی تحلیل تکنیکال است. از آن جایی که در تحلیل تکنیکال اعتقاد داریم گذشته تکرار میشود بنابراین انتظار میرود که قیمت سهام در طول حرکت جاری خود نسبت به سطوحی که قبلا نسبت به آن ها حساس بوده دوباره واکنش نشان دهد. معامله گران از این سطوح حمایت و مقاومت برای برنامه ریزی نقاط ورود و خروج برای معاملات استفاده می کنند. به این صورت که زمانی که قیمت به حمایت خود رسید اقدام به خرید و زمانی که به مقاومت رسید اقدام به روش میکنند.
نویسنده مطلب: ارسلان پوربابایی (مدرس دوره های بورس و سردبیر سایت ویکی دیجی کوین)